Belépési adatok a szexshop - ba
E-mail cím:
Jelszó:

Vibrátor választási összefoglaló

Vibrátor választási összefoglalóA szexshopok manapság a legkülönfélébb formájú, színű, méretű, felszínű és tudású vibrátorokat kínálják számunkra. De vajon ebben a rengetegben honnan tudjuk eldönteni számunkra melyik is lesz az ideális? Kis összefoglalónk ennek a döntésnek a meghozatalában kíván segíteni.

Vegyük sorra a vibrátor típusokat, hogy megérthessük melyik mire szolgál és, miért érdemes egy adott igény kielégítésére épp azt választani!

 

 

 


Klasszikus rúdvibrátorKlasszikus rúdvibrátorok

A klasszikus kifejezés valóban találó, hiszen ez a forma szinte már ősi. Ezzel a formával alkották meg a világ legelső vibrátorát is. A forma egyszerű és egyben nagyszerű is. Minél letisztultabb egy forma annál könnyebb hüvelyi izgatásra használni. Érzékenyeknek és „kezdők”-nek javasoljuk.

 

 

 

Mini vibrátor (15cm-ig)Mini vibrátorok (15 cm-ig)

A mini vibrátorok, mint a nevük is sugalja, kis méretű vibrátorokat takar. Ezeket a termékeket azoknak ajánljuk, akik esetleg magukkal vinnék utazásra és a praktikusságot keresik egy vibrátorban. Avagy azoknak, akiknek erkölcsi aggályuk lenne egy nagyobb méretű vibrátor használata esetén.

Itt kiemelnénk, hogy ezeket a vibrátorokat nem csak egyedülálló hölgyeknek ajánljuk, hanem párok is felfedezhetik egymással a vibráció nyújtotta izgatás örömeit.

 

 

Zselés, szilikonosZselés és szilikonos vibrátorok

A legideálisabb anyagválasztás lehet. A 100% szilikonból készült, vagy orvosi szeléből készült vibrátorok hypoallergének számára is ajánlott. Használata garantáltan nem okoz kiütést vagy bőrirritációt.

A  szilikon és zselé lehetővé teszi a legkülönlegesebb formájú vibrátorok előállítását. A különleges és egyedülálló formák pedig más-más módon lesznek képekes a csiklót és a hüvelyt izgatni.

Az anyag további előnye, hogy rendkívül puha, selymes tapintású. Használatához javasolt víz alapú sikósítót használni. Minden vibrátor esetében célszerű a sikósító használata, ha nem elég a természetes sikosítás, de a szilikonból, vagy zseléből készült vibrátorokhoz javasolt kizárólag vízbázisú sikosítót használni. Ennek egyszerű oka, hogy a szilikonbázisú sikosítók kikezdhetik a vibrátor anyagát, még ha a nevéből nem is gondolnánk erre.

 

 

Gumi, latex vibrátorGumi és latex vibrátorok

Ezek a segédeszközök az S/M szex kedvelőinek jó választás. Ezen vibrátorok előnye, hogy rendkívül rugalmasak, jó rezgés továbbító képességgel rendelkeznek. Latexra érzékenyek számára nem ajánljuk a használatát.

 

 

 

G-pont vibrátorG-pont vibrátorok

A G-pont vibrátorok célja, hogy a „rejtélyes” G-pont izgatásával a csúcsra jutassa gazdáját. A G-pont a hüvelyben található sűrű receptorfal, ez egy viszonylag kis terület. Elhelyezkedése változó lehet, de az egyik ilyen legérzékenyebb receptor pont a has felöli oldalon található. Éppen ezért a G-pont vibrátorok enyhén ívesek, hogy ezt a területet hatékonyan és könnyen tudja izgatni.

 

 

 

Élethű vibrátorÉlethű vibrátorok

Ahogy a nevük is elárulja, kaphatóak élethű vibrátorok is. Formájukat élő hírességek péniszéről mintázták meg. Többségét pornószínészekéről. Mind a színvilág, mind az apróbb részletek kidolgozása teszi igazán élethűvé ezeket a segédeszközöket. Többségüknél olyan részletek is nagy hangsúlyt kaptak a színválasztás mellett, mint a herék és a makk kidolgozása, vagy akár a valósághű erezet.

 

 

 

Klitoriszkaros vibrátorKlitoriszkaros vibrátorok

A hüvelyi izgatás mellett fontos szerepet tölt be a csikló izgatása is. De talán úgy a legjobb, ha ez az izgatás egyszerre történik meg. A klitoriszkar egy kisebb izgató nyúlvány a vibrátoron, mely rendkívül hatékonyan képes izgatni a csiklót. Ez az úgynevezett „Nyuszis vibrátor”. A legtöbb klitoriszkaros vibrátorba be van építve egy rotációs gyöngysor. Ezek ellentétes irányba forgó gyöngyöket jelent, melyek mégjobban képesek masszírozni a hüvelyfalat. Ezek a vibrátorok vannak a legtöbb tudással felszerelve a vibrátorok világában.

 

 

Forgófejes vibrátorForgófejes vibrátorok

Mint ahogyan a klitoriszkaros vibrátorok esetében bemutattuk, itt is egy rotációs gyöngysor van beépítve a vibrátorba. Ezeknek a gyöngyöknek a forgási sebességét, irányát és ritmusát lehet a vibrátor gombjaival állítani.

 

 

 

Ujj és nyelv vibrátorUjj és nyelv vibrátorok

Előjátékhoz ajánlott nyelvre, vagy ujjra húzható mini vábrátorokról van szó. Ezek az aprsócska játékszerek segíthetik mégjobban feltüzelni egy este hangulatát az előjáték során.

 

 

 

 

Felcsatolható vibrátorFelcsatolható vibrátor

A felcsatolható vibrátorok betekintést engednek a hölgyek számára kipróbálni, milyen is lenne, ha péniszük nőtt volna, mellyel izgathatják, a csúcsra juttathatják kedves partnerüket. A vibrátor egy speciális fehérneműre vannak erősítve, melyek több modell esetében cserélhetőek. A fehérneműk mérete tetszés szerint állíthatóak.

 

 

Vízálló vibrátorVízálló vibrátorok

A sikamlós, vízben történő izgatás sokak számára rendkvívül izgató. Azonban sok vibrátor nem vízálló, egészen pontosan a kezünk felöli oldalon a vibrátor foglalata nem az. De természetesen vannak 100%-osan jól szigetelt, így vízben is használható vibrátorok.

 

 

 

Extra halk vibrátorExtra halk vibrátorok

Sokakat zavarhat szexuális együttlét közben a kéjes sóhajok és nyőgések hangja helyett a vibrátor motorjának duruzsolása. Bár ezek a vibrátorok magasabb árkategóriába tartoznak, de megéri a zajmentes kényeztetés örömeire költeni.

 

 

 

Akkumulátoros vibrátorAkkumulátoros vibrátorok

A legtöbb vibrátor AA, vagy AAA elemekkel működnek. Ez az üzelemtetés nem feltétlenül a legjobb megoldás. Az elemek drágák és lemerülhetnek használat előtt, vagy még kellemetlenebb közben. Éppen ezért a zavartalan használatért, már több vibrátorban is található beépített akkumulátor, amit USB kábelen keresztül tudunk tölteni, vagy adapter segítségével a konnektorra is tudjuk csatlakoztatni a töltéshez.

 

 

 

Távirányítású vibrátorTávirányítású vibrátorok

Akár párban, akár egyedül használva kényelmesebb úgy használni egy erotikus játékszert hogy nem kell a kezünkkel folyamatosan azt irányítanunk. Éppen ezért már több vibrátort is ellátnak a gyártók távirányítóval a könnyebb használat érdekében. Bár ezek a távirányítók többsége még vezetékkel van összekapcsolva a segédeszközhöz, de akadnak már vezeték nélküli játékszerek is.

 

 

 

XXL méret (20cm-től)XXL méretű vibrátorok (20 cm-től)

Azoknak ajánljuk az extra nagy méretű vibrátorokat, akik nem hisnek a „nem a méret a lényeg” elvben. Használatukat csak tapasztaltabbaknak javasoljuk és mindenképp megfelelő sikosítás mellett.

 

 

Fém, nikkelmentes, kemény vibrátorok

Számos vibrátor készül, úgymond borítás nélkül. Ezek rendkivül jó rezgéstovábbító képességgel bírnak. Szerencsére a gyártók figyelnek arra, hogy fémérzékenyek se érezzék kellemetlenül magukat használat közben, így ezek a termékek nem tartalmaznak nikkelt.

 

 

TisztítószerekTisztítószerek

Mivel a vibrátorokat intim felhasználásra tervezik és használják, a higénia fontossága nagyobb szerepet kap. Célszerű a vibrátorokat legalább a használat előtt, de célszerű utána is megfelelően megtisztítani. Erre több speciálisan ilyen célra készült törlőkendőt és tisztító spayt is forgalmazunk.

 

 

 

SikosítókMegfelelő sikosítás

A sikosítás nem csak a testi érintkezéskor fontos, hanem segédseszközök használatánál is. Viszont kiemelnénk, hogy a főleg anális használtra használt szilikonbázisú sikósítók nem megfelelőek segédeszközökkel való használatra. Ehelyett inkább a vízbázisú sikosítókat javasolnánk. Ennek egyszerű oka, hogy vízbázisú anyagok nem kezdik ki a vibrátorokat befedő anyagokat.

Vibrátor választási összefoglaló című cikkhez hasonló írás: Nagy óvszerkörkép