Belépési adatok a szexshop - ba
E-mail cím:
Jelszó:

Mikor érdemes elveszteni a szüzességet?

Fiatalkori szexA lehető legtermészetesebb dolog, ha félsz az első szexuális együttléttől, hiszen egy teljesen új élmény vár Rád és még nem tudod pontosan, hogy mire számíts. Azonban cikkünkben igyekszünk megnyugtatni kicsit és felkészíteni a nagy kalandra!

Napjainkban már az első nagy kaland javarészt nagyon fiatalkorban megtörténik. Már 14-15 éves korban sokan elveszítik szüzességüket, azonban tapasztalat hiányában jellemző, hogy a kíváncsiság és a félelem súlyos hibákba sodorhatja a fiatalokat. Egy a témában megkérdezett doktornő véleménye szerint azonban közel sem az életkor számít az első szexuális kalandnál, hanem sokkal inkább az, hogy kivel történik meg.

 

Mielőtt bármit is leírnánk, fontos tudni, hogy legyél akár 15 vagy 25 éves, egyáltalán nem kell szégyenkezned, ha még szűz vagy. Ezt azért fontos leszögezni, mert, ha zavar és „túl akarsz már esni a dolgon”, hamar komoly hibát véthetsz, amit akár életed végig bánni fogsz, így a legfontosabb, hogy csak olyan személlyel oszd meg a tested, akiben ténylegesen megbízol. Erősen javasolt, hogy már hosszantartó kapcsolatban éljetek. Amennyiben kialakul köztetek a feltétlen bizalom és szeretet, az életkor elhanyagolható tényezővé válik és természetesen az aktus folyamán is jobban el tudtok lazulni.

Ha elérkezett a pillanat és már nem tudtok egymásnak ellenállni, akkor sem szabad a legfontosabb dologról megfeledkezni, mégpedig a védekezésről. Számos tévhit kering az interneten miszerint az első alkalommal nem lehet teherbe esni, azonban ezek a pletykák nem igazak! Mindenképpen gondoljátok végig és beszéljétek meg pároddal, hogy miként szeretnétek védekezni a terhesség vagy akár a nemi betegségek ellen.

Erre ma már nagyon sok módszer létezik, melyek egyáltalán nem vesznek el a szex minőségéből, izgalmából. Első és leggyakrabban használt védekezési módszer a gumióvszer mely nem csak a teherbeesést, de a betegségeket is meggátolja. Első alkalommal leginkább ezt javasoljuk, azonban létezik még a fogamzásgátló tabletta is. Fontos, hogy ilyen tablettát csak akkor használj, ha előzőleg meglátogattad nőgyógyászodat és felírta a receptet Neked. Semmiképp se használd barátnőd, vagy más tablettáját, mert előfordulhat, hogy a Te testedben egészen más hatást vált ki, mint a tulajdonoséban. Végül, de közel sem utolsó sorban a hüvelykúpot említenénk meg, mely szintén nagyszerű fogamzásgátló és még a káros baktériumokat is nagyrészt megszűnteti.

Amennyiben bármilyen más kérdésed merülne még fel az első szeretkezést illetően bátran tedd fel nekünk és a lehető leggyorsabban válaszolunk Neked!

Mikor érdemes elveszteni a szüzességet? című cikkhez hasonló írás: Hogyan használd magad, avagy a női önkielégítés titkai